Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Öregedésgátló acai bogyó
  2023-11-29 20:51:07, szerda
 
 



Öregedésgátló és hosszú élettartamot biztosító acai bogyó

Az acai bogyó a trópusok egyik kedvenc gyümölcse, de mára már hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend akár por, akár aszalt formában. Nagyon sokan kedvelik, mivel egy igazi antioxidáns-bomba, így nagyon hatékony a különféle fertőzések és betegségek távoltartásában.

Az acai bogyó egy sötétlila gyümölcs, amely az Amazonas esőerdeiből származik és antioxidánsokban bővelkedik. A bennszülöttek évezredek óta használják különféle gyógyászati célokra.

Az acai bogyó több szempontból is nagyon előnyös lehet az agy számára, beleértve az agy gyulladásának csökkentését, amely hozzájárulhat az életkorral összefüggő agyi degenerációhoz. A szervezetben, különösen az agyban van egy autofágia nevezetű takarítási folyamat. Ilyenkor az agyból kitisztulnak a fehérjék, a sejtanyagok és a toxinok. Voltaképpen az autofágia a test megújulási folyamata. A természetes autofágia nevű folyamat az életkor előrehaladtával csökken, ami lehetővé teszi, hogy több toxin és szabad gyök szaporodjon el az agyban, és ott pusztítást okozzon.

Az acai bogyó is ugyanígy működik, azaz csökkenti az agyban lévő toxinokat, ami minimalizálja az agy hanyatlásának kockázatát, beleértve az Alzheimer-kórt, a Parkinson-kórt és a demenciát is. Geriátriai tanulmányok kimutatták, hogy az acai bogyó rendszeres fogyasztásával javul a verbális fogékonyság, a megismerés, a memória és az életkorral összefüggő agyi betegségekkel szembeni védelem.

Az acai bogyó egyik legjobb hatása és tulajdonsága, hogy nagyon hatékony az öregedési folyamatok lassításában. Ennek szemmel is jól látható jelei is vannak, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk. Ez a gyümölcs ugyanis olyan sok antioxidánst tartalmaz, hogy rendkívül fiatalossá és üdévé varázsolja a bőrt.

Mivel a gyümölcs rostokban is bővelkedik, így nagyon hatékony a jó emésztés fenntartásában. Ha napközben úgy érezzük, hogy mindjárt elalszunk munka közben, akkor csak fogyasszunk el néhány szem acai bogyót, amely még az energiaszint növelésében is a segítségünkre lehet.

Ha pedig egy igazi afrodiziákumra vágyunk, akkor szintén hű barátunk lehet ez a gyümölcs, ugyanis nemcsak a libidót fokozza, hanem még a szexuális teljesítményt is segít megnövelni.

A gyümölcs olyan tápanyagokban bővelkedik, mint C-vitamin, A-vitamin, kalcium, aszparginsav és glutaminsav, illetve egyéb antioxidánsok. Emiatt pedig nagyon hatékony lehet egyes rákos betegségek, szívbetegségek, a cukorbetegség és más krónikus betegségek természetes kezelésében mint kiegészítő terápia, hiszen azt nem állítjuk, hogy bármilyen komoly betegséget gyógyít, viszont nagyon sokat segít az immunrendszer megerősítésében, így elsősorban a preventív jellegét szükséges hangsúlyoznunk.

Az acai bogyónak nagy szerepe van a koleszterinszint csökkentésében is, ugyanis rostokban is bővelkedik. A rostok azonban nemcsak a koleszterinszint csökkentésében játszanak szerepet, hanem az jó emésztést is segítenek fenntartani, illetve hasznosak a székrekedés megelőzésében is.

Az acai bogyó gazdag forrása az antociánoknak, amelyek egyfajta flavonoid vegyületek. Az antioxidánsok terápiás hatása vitathatatlan, hiszen többek között védelmet nyújtanak a cukorbetegség és a szívbetegségek ellen.

Az acai bogyó öregedésgátló hatással rendelkezik, illetve még a fogyásban is nagy segítségünkre lehet. Egyes feljegyzések szerint ha rendszeresen fogyasztjuk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy hosszú életűek leszünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: koleszterinszint, antioxidánsokban, távoltartásában, előrehaladtával, megerősítésében, szívbetegségek, fogyasztásával, népszerűségnek, csökkentésében, hangsúlyoznunk, afrodiziákumra, fenntartásában, degenerációhoz, öregedésgátló, hanyatlásának, antociánoknak, minimalizálja, antioxidánsok, vitathatatlan, megelőzésében, bennszülöttek, teljesítményt, betegségekkel, hozzájárulhat, tápanyagokban, gyulladásának, immunrendszer, cukorbetegség, segítségünkre, aszparginsav, csökkentését, energiaszint, szervezetben, kitisztulnak, feljegyzések, lassításában, acai bogyó, trópusok egyik, igazi antioxidáns-bomba, különféle fertőzések, sötétlila gyümölcs, bennszülöttek évezredek, életkorral összefüggő, autofágia nevezetű, agyból kitisztulnak, test megújulási, természetes autofágia, életkor előrehaladtával, agyban lévő, verbális fogékonyság, öregedési folyamatok, gyümölcs ugyanis,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hazára minden embernek szükség...  Idő  Radikális szeretet  Png lepke  Julian Brass gondolata  Örülök, hogy látlak!  Hiányzik  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Szabolcska Mihály – Ákác...  Leonardo da Vinci gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Bertolt Brecht -től idézet  Gonosz démon-álarc  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Leonardo da Vinci gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nagyi telefonál  Png kutya  Boldog születésnapot a ma ünne...  A másik dolog,  Mi lenne ha  Nagyi telefonál  Bertolt Brecht -től idézet  Adakozás  Png csokor  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png fotel  Idő  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akik bántanak téged  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Akarat  Esti kép  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hazára minden embernek szükség...  képre írva  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Jó éjszakát  Tavaszi kép  Akarat  Png rózsa csokor  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Png lepke  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Ágai Ágnes – Csendélet  A Megváltó szolgálatában  Reménység és erő Krisztustól e...  Mi lenne ha  Miért kiabálunk amikor dühösek...  képre írva  Popper Péter szavai  Mai harmónia kártyám  Tanuld meg ezt a versemet 
Bejegyzés Címkék
acai bogyó, trópusok egyik, igazi antioxidáns-bomba, különféle fertőzések, sötétlila gyümölcs, bennszülöttek évezredek, életkorral összefüggő, autofágia nevezetű, agyból kitisztulnak, test megújulási, természetes autofágia, életkor előrehaladtával, agyban lévő, verbális fogékonyság, öregedési folyamatok, gyümölcs ugyanis, gyümölcs rostokban, energiaszint növelésében, segítségünkre lehet, igazi afrodiziákumra, libidót fokozza, szexuális teljesítményt, gyümölcs olyan, immunrendszer megerősítésében, preventív jellegét, acai bogyónak, koleszterinszint csökkentésében, rostok azonban, székrekedés megelőzésében, antioxidánsok terápiás, szívbetegségek ellen, koleszterinszint, antioxidánsokban, távoltartásában, előrehaladtával, megerősítésében, szívbetegségek, fogyasztásával, népszerűségnek, csökkentésében, hangsúlyoznunk, afrodiziákumra, fenntartásában, degenerációhoz, öregedésgátló, hanyatlásának, antociánoknak, minimalizálja, antioxidánsok, vitathatatlan, megelőzésében, bennszülöttek, teljesítményt, betegségekkel, hozzájárulhat, tápanyagokban, gyulladásának, immunrendszer, cukorbetegség, segítségünkre, aszparginsav, csökkentését, energiaszint, szervezetben, kitisztulnak, feljegyzések, lassításában, rendszeresen, élettartamot, tulajdonsága, antioxidánst, glutaminsav, rendelkezik, szempontból, fogyasztjuk, gyógyászati, fogyasszunk, fogékonyság, szaporodjon, kezelésében, természetes, sejtanyagok, fenntartani, növelésében, esőerdeiből, antioxidáns, voltaképpen, tanulmányok, székrekedés, összefüggő, kockázatát, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4013
  • e Hét: 28904
  • e Hónap: 60390
  • e Év: 265091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.